Вече има жертви на горските пожари в Гърция.  Трима души

...
Вече има жертви на горските пожари в Гърция.  Трима души
Коментари Харесай

Трима загинаха при горските пожари в Гърция

Вече има жертви на горските пожари в Гърция. 
Трима души изгубиха живота си в горските пожари на гръцкия остров Евбея в Централ Гърция, заяви гръцката национална телевизия ЕРТ.

Тялото на 41-годишен животновъд, който беше в неопределеност от неделя, беше открито изгоряло в сграда в мъчнопроходим регион на острова. Според информация на ERT мъжът е попаднал в капан от пламъците, до момента в който се е опитвал да изведе животните се, написа Българска телеграфна агенция.

Двама водачи на 34 и 27-годишна възраст от военновъздушните сили починаха, когато самолетът им вид Канадеър за битка с горските пожари се разруши през вчерашния ден в региона на село Платанистос на остров Евбея, източно от гръцката столица Атина.

Кадри от видеозапис на случая демонстрират по какъв начин самолетът лети ниско, с цел да се прицели тъкмо в пожара, и дясното крило се удря в дървета, в резултат на което самолетът губи баланс и се разрушава.

Стотици пожарникари, подкрепени от свои сътрудници от други страни, се борят с пожарите, които бушуват на гръцките острови Родос, Корфу и Евбея от предходната седмица. Поради горещините и ветровете огънят на другите фронтове се разпалва непрестанно. Около 20 000 души бяха евакуирани от остров Родос през уикенда, защото огънят се популяризира и доближи обитаеми места. Жители и гости в северната част на остров Корфу също бяха принудени да изоставен домовете си и хотелите поради разрастващите се пожари.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР